De ce aveti nevoie de protectia financiara oferita de asigurarea de garantii?

Intr-un mediu concurential si extrem de riscant din toate punctele de vedere, se vorbeste tot mai mult despre utilitatea asigurarilor de garantii. O asigurare de garantii reprezinta o alternativa mult mai avantajoasa, fata de scrisoarea degarantie bancara, atat pentru asigurati, cat si pentru beneficiari. Lipsa unei astfel de asigurari de garantii poate cauza prejudicii de ordin major, de la pierderea profitului si pana la blocaje financiare sau chiar regresul afacerii. Si, pentru ca nimeni nu isi doreste acest lucru, din ce in ce mai multa lume apeleaza cu incredere la asigurarile de garantii.

Tipurile de asigurari de garantii existente in prezent

asigurare garantii

Asadar, asigurarea de garantii inlocuieste cu brio scrisoarea de garantie bancara. Mai mult decat faptul ca o “inlocuieste”, in cazul primei variante exista si alte avantaje: pretul este mult mai mic, iar emiterea ei se face foarte rapid.

Daca va intrebati cine poate beneficia de o asigurare de garantie, ei bine, ele se adreseaza in special firmelor cu sediu social in Romania, societatilor de constructii sau prestatorilor de servicii pentru domeniile conexe constructiilor. Exista, pe piata din Romania, mai multe variante de asigurari de garantii, click aici pentru alte detalii:

  • Asigurarea de garantie de participare la licitatie, supranumita si Bid Bond. Ea este destinata exclusiv companiilor de constructii si celor industriale care participa in mod frecvent la licitatii
  • Asigurarea de garantie pentru buna executie este instrumentul de garantare care este solicitat oricarui Ofertant (sau Executant) care semneaza un contract de achizitie publica. Aceasta asigurare mai este numita si Performance Bond
  • Asigurarea de garantie privind mentenanta. Care este scopul acesteia? De a asigura Beneficiarului faptul ca Executantul va remedia orice probleme sau defecte survenite in urma finalizarii contractului. In plus, Executantul trebuie sa isi indeplineasca toate obligatiile, conform contractului existent. Aceasta asigurare mai poarta numele de Maintenance Bond

Asadar, daca aveti o firma cu sediul social in Romania, o societate de constructii sau daca va ocupati cu furnizarea echipamentelor industriale, ori prestati servicii pentru domenii conexe constructiilor, atunci un lucru este cert: aveti nevoie de asigurarile de garantii!

Motivele pentru care tot mai multi apeleaza la serviciile online, pentru intocmirea asigurarii de garantie

asigurare garantii

Fara dar si poate, pentru protectie financiara, aveti nevoie de asigurarile de garantii! Unde le puteti intocmi? Cea mai simpla varianta este in mediul online. Pentru ca online este intotdeauna mult mai simplu, cei mai multi aleg firmele de asigurari si reasigurari online. Motivele sunt multe, insa urmatoarele au caracter ceva mai special: firmele de asigurari online reprezinta cea mai buna alternativa pentru cei care nu au prea mult timp la dispozitie. In plus, pe langa protectia oferita de asigurarea de garantie, ea aduce si o relaxare financiara. De ce? Foarte simplu: capitalul de lucru nu este deloc afectat.

Pe langa toate aceste avantaje pe care firmele de asigurari online le au, exista inca unul, de o importanta majora: pretul! El este mai mic fata de firmele de asigurari fizice! Intocmiti cu incredere asigurarea de garantie din mediul online si bucurati-va de reusita in afacere.

Pentru mai multe despre legea vanzarii produselor, citeste si acest articol.

Leave a Reply

Your email address will not be published.