Sanatate — 03/08/2017 at 14:40

Cum sa primiti consiliere psihologica cand este nevoie

by

Exista multe optiuni de luat in considerare si diferite tipuri de consilieri o data ce ati luat decizia de a primi consilierea psihologica de care aveti nevoie. Atunci cand alegeti sa primiti ajutor, trebuie sa fiti constienti de alegerile dumneavoastra pentru a gasi cel mai bun consilier pentru a va satisface nevoile.
Pregatirea pentru consiliere

Identificati motivele pentru care cautati ajutor psihologic pentru a gasi cel mai bun consilier posibil. Este important sa stiti ce doriti si ce solicitati de la tratament, astfel incat acesta sa poata fi comunicat mai tarziu psihologului. Unele motive des intalnite de a cauta consiliere sunt:

– Simptome de stres, anxietate si depresie

– Dificultati de natura personala in relatia de familie sau de cuplu

– Perioade dificile (cum ar fi decese, divorturi sau alte pierderi majore)

– Confuzii despre identitate, sexualitate sau sex

– Preocupari legate de imaginea corporala si de relatia cu alimentele

– Traumele (cum ar fi un dezastru natural catastrofal, agresiune sexuala, violenta, relatii abuzive)

– Ganduri de sinucidere sau ranire a altor persoane

– Comportamente distructive, cum ar fi abuzul de substante

 

Cum sa stiti cand sa cautati ajutor psihologic
Consilierea poate fi utila in multe situatii, dar este foarte recomandata in anumite situatii sau conditii. Cateva exemple includ:

– Sunteti nefericiti de cele mai multe zile

– Va ingrijorati excesiv, va simtiti permanent la marginea prapastiei sau va simtiti adesea coplesiti

– Ati experimentat o schimbare a apetitului dumneavoastra sau a greutatii dumneavoastra care variaza semnificativ de ceea ce este normal si nu exista nici o cauza medicala

– Ati avut o pierdere semnificativa (despartire, moartea cuiva drag)

– Ati crescut in mod dramatic utilizarea de substante, cum ar fi alcoolul sau medicamentele

– Aveti ganduri de a rani propria persoana sau pe altcineva

 

Identificati obiectivele ajutorului psihologic
Inainte de a cauta consiliere, incercati sa aveti o imagine clara despre ceea ce cautati. Ganditi-va la ce evenimente sau sentimente contribuie la preocuparile dumneavoastra actuale. Luati in considerare severitatea simptomelor si amintiti-va ca nimic nu se intampla peste noapte. Ganditi-va la ce obiective doriti sa atingeti pana la sfarsitul consilierii. Acest lucru poate fi la fel de simplu ca “nu mai vreau sa ma simt trist” sau “vreau sa ies din trecut si sa trec peste dezamagirile mele”.

Lucrul cu un consilier nu va va rezolva toate problemele, insa in colaborarea cu un consilier veti invata sa va construiti abilitati de rezolvare a problemelor care va vor ajuta sa va ocupati de provocarile vietii intr-un mod mult mai productiv.

Alte obiective pot fi reducerea dependentei, indepartarea de o tulburare de alimentatie sau iesirea dintr-o relatie abuziva.

 

Aflati ce fel de consiliere doriti
Exista diferite tipuri de consiliere, inclusiv individuala, de grup, de familie si de cuplu. Unele organizatii religioase ofera de asemenea consiliere si caz in care veti lucra direct cu aceste organizatii costurile sunt reduse sau nu exista.
Cel mai important lucru este sa stiti ce vreti dinainte si atunci cand vine momentul sa cautati un consilier psihologic, sa stiti ce cautati.
Terapia individuala este cea mai comuna. Va intalniti cu terapeutul dumneavoastra  (cum este psihologul Camelia Dracsineanu din Bucuresti) fata in fata si dumneavoastra sunteti in centrul fiecarei sesiuni. Persoanele care sufera de tulburari psihice cronice, cum ar fi tulburarea obsesiv-compulsiva, bipolara, depresia si trauma beneficiaza de terapia individuala ca de  o modalitate de a monitoriza in mod continuu progresul si de a invata modalitati de a face fata si de a rezolva problemele.
Cuplurile cauta adesea consiliere atunci cand simt o presiune semnificativa asupra relatiei lor. Psihologii pot alege sa vada cuplurile si impreuna, in plus fata de sesiunile separate.

Autorii comunicatelor de presa si, respectiv, posesorii conturilor de pe Site sunt singurii responsabili pentru materialele publicate pe PR2Advertising.ro. Pentru detalii, consultati termenii si conditiile acestui site

Leave a Reply

Your email address will not be published.