Cum alegem o instalatie LED de calitate?

Datorită unei adevărate invazii de becuri, panouri, benzi și alte dispozitive de iluminare cu LED atât pe piața autohtonă cât și pe cea internațională, trecerea de la iluminatul convențional la o instalatie LED de calitate a devenit o sarcină destul de dificilă chiar și pentru cunoscători.

Prin urmare, ne-am propus astăzi să elucidăm câteva mistere și să identificăm elementele de care trebuie să țineți cont în momentul în care vă decideți să faceți această importantă investiţie. Aceste aspecte capătă un rol mult mai important în situația în care respectiva instalatie LED (panou leduri, benzi cu LED s.a.) urmează a fi folosită într-un spațiu comercial, industrial sau de prestare servicii publice.

Intensitatea instalatiei LED

Becurile obișnuite cu incandescență, fluor sau halogen se puteau diferenția între ele în baza unui sistem de clasificare în care numărul de wați făcea diferența dintre un bec luminos și unul cu lumină difuză. Cu cât numărul de wați era mai mare, cu atât becul era mai puternic.

Dacă dorim să le înlocuim pe acestea cu o instalatie LED dar în același timp să oferim un grad de luminozitate similar încăperii, va trebui să ținem cont de numărul necesar de lumeni. Este foarte simplu de observat faptul că echivalentul unui bec de 60 de wați se regăsește într-un LED de 600 lumeni de exemplu.

Eficacitatea noului sistem

Atunci când vine vorba despre eficacitate, va trebui să aveți în vedere care sunt LED-urile  potrivite pentru nevoile voastre. Eficacitatea unui LED este dată de raportul dintre cantitatea de lumină produsă și numărul de wați consumați. De exemplu, un bec ce generează o intensitate luminoasă de 480 de lumeni, consumând astfel doar 8 wați, este mult mai eficient decât unul de 480 lumeni dar care consumă în schimb 12 wați.

Factorul CRI

Acest factor reprezintă de fapt fidelitatea cu care este redată o culoare atunci când sistemul este expus la o anumită sursă de lumină. Deşi pentru uzul casnic aceasta nu constituie o problemă, în cazul in care decideți să folosiți o instalatie cu LED în spații comerciale, acest indice are o importanță crucială, putând duce la scăderea vânzărilor.

Factorul CCT

Acest factor reprezintă influența pe care lumina albă o poate avea asupra modului în care ochiul uman percepe diferite nuanțe și tonuri de culoare. Cu cât acest indice este mai ridicat, cu atât imaginea pe care o vom vedea va fi mai apropiată de cea reală. Indicele CCT al unei instalatii LED poate face diferența dintre succesul sau eșecul unei galerii de artă, al unei prezentări de modă și a vânzărilor în general.

Furnizori de încredere

În oferta magazinului led-eco.ro puteți găsi numeroase elemente și dispozitive eficiente pentru a construi o instalatie LED de calitate după gusturile și preferințele dumneavoastră. Vizitați website-ul, alegeți produsele pe care vi le doriți, iar pentru orice neclaritate nu ezitați sa îi contactați.

Consultanții lor sunt mereu la dispoziția dumneavoastră și vor fi mai mult decât încântați să vă ofere informații și consiliere telefonică sau prin e-mail. În plus, orice produs comandat beneficiază de o perioadă de garanție de până la 24 de luni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.