Copiii au nevoie de stimulare continua pentru a evolua armonios

Daca in clasele de studiu deseori este prezentata dezvoltarea fatului, fara sa avem habar care sunt starile premergatoare acestui lucru in rand feminin, atunci cand ne vedem in fata faptului implinit trebuie sa ne asiguram ca venirea pe lume a unui bebelus nu ne va lasa nicidecum surprinsi.

Daca in primele luni din viata amenajarea unui spatiu demn de locuit viu colorat pentru micut ar parea sa fie prioritatea, inaintarea in timp va aduce de la sine si o sumedenie de provocari care ii va prinde nepregatiti pe tinerii parinti.

Acest lucru va atrage de la sine atat invatarea comportamentului fata de micut, cat si nevoile sale de a se dezvolta in aport cu natura si mediul inconjurator.

Daca comunicarea si simturile sau emotiile par sa fie principalele metode prin care un parinte la varsta frageda ar putea stimula un micut, anumite obiecte ii pot oferi acestuia perspectiva dezvoltarii proceselor cognitive si senzoriale in cel mai bun mod posibil.

In prezent, o jucarie care a captat de departe atentia micutilor intr-un mod benefic este de departe labirintul cu margele, disponibil acum pe site-ul #1 in materie de jucarii din lemn – Iaia.ro.

 

Ce implica acest labirint?

 

Concept dezvoltat de o firma germana si adaptat conform tuturor nevoilor si deprinderilor micutilor, acesta aduce in discutie un suport, pe care sunt montate diferite tije de lemn cu rol in sustinerea unor sarme metalice diferite.

Pe acestea pot fi amplasate o sumedenie de bile colorate  cu diverse forme si dimensiuni, care au misiunea sa capteze atentia micutilor, astfel incat sa le fie dezvoltate abilitati precum indemanarea, logica, imaginatia sau dupa caz atentia.

Conform spuselor unor parinti din Romania, acest joc nu numai ca poate tine ocupat o perioada lunga de timp un copil, dar da posibilitatea si intocmirii unor activitati de ordin casnic, cum ar fi pregatirea mesei sau curatenia, lucru care nu ar fi fost posibil daca energia acestuia nu era atribuita intr-un mod specific.

Aceste jucarii sunt destinate in prealabil copiiilor cu varste cuprinse intre 1 si 4 ani,  iar atat fetitele cat si baieteii isi pot alege modelele preferate, functie de coloristica si simbolistica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.