Categorii, Constructii, Imobiliare — 20/03/2017 at 15:50

Confort sporit si siguranta in casa viitorului: cum arata o locuinta inteligenta

by

Inginerii si proiectantii au inceput sa lucreze deja la prototipuri de case inteligente, iar tehnologia moderna permite automatizarea sistemelor din case cu scopul de a mari confortul si gradul de securitate.

Iata cum arata locuinta viitorului si cum ne va simplifica traiul:

  • Sisteme de incalzire eficiente energetic. Casele din viitor vor consuma mult mai putina energie. Chiar si in prezent, cei care doresc sa renunte la caloriferele traditionale, isi pot instala un sistem de incalzire electrica prin pardoseala. Astfel, caldura este distribuita in mod egal, consumand mult mai putina energie, spre deosebire de calorifere, care au un grad de functionalitate redus, sunt uzate si deloc estetice. Mai mult decat atat, proprietarii de locuinte isi pot instala cabluri de incalzire pe acoperis daca dau click aici, pentru a evita formarea turturilor, care pun in pericol siguranta trecatorilor.

Degivrarea Acoperisului la Preturi Accesibile de la CarbonHeat

  • Senzori inteligenti. Casa viitorului va fi impanzita de tot felul de senzori. Senzorii de miscare detecteaza activitatea din casa atat in timpul zilei, cat si in timpul noptii, cei de temperatura controleaza nivelul climatizarii, fiind conectati la un termostat inteligent, senzorii de fum se activeaza la izbucnirea unui incendiu, iar cei de gaze atentioneaza proprietarul in cazul scurgerilor de gaze.

senzori smart pentru case

  • Sisteme de iluminat inteligente. Acestea “invata” comportamentul proprietarului, iar luminile se aprind cu doar cateva minute inainte ca acesta sa ajunga acasa. De asemenea, toate corpurile de iluminat se sting singure, daca proprietarul paraseste locuinta. Aceasta este o modalitate excelenta de a economisi energie electrica si pe deasupra, sporeste gradul de confort!

Aprinderea Becurilor de pe Smartphone

  • Controlul obiectelor de la distanta. Automatizarea usilor si a ferestrelor permite controlul de la distanta. Prin apasarea unui simplu buton, jaluzelele coboara singure, ferestrele si usile se blocheaza sau se deschid. De asemenea, va fi posibila setarea unui program de functionare a sistemului de aer conditionat, dar si a altor dispozitive electronice. Toate aceste procese sunt simplificate cu ajutorul automatizarii si a tehnologiei moderne si toate, ca un intreg, ne usureaza traiul. Astfel, vom economisi timp, energie si bani.

Controlul Casei de la distanta

  • Securitate si siguranta. O locuinta complet dotata cu aparatura de ultima ora are nevoie de siguranta sporita. De aceea, va fi extrem de important sa instalati sisteme de supraveghere video, montand camere atat in interiorul, cat si in exteriorul locuintei. De asemenea, alarmele antiefractie trebuie sa fie de nelipsit! In cazul unei spargeri, acestea se vor declansa si vor trimite notificari prin Internet, pe care proprietarul le va primi via smartphone. Totodata, alarmale antiefractie inteligente contacteaza automat si autoritatile, pentru ca acestea sa ajunga cat mai repede la locul spargerii.

Siguranta Casei controlata de la distanta prin telefon smart

  • Sisteme de irigatii bazate pe senzori de miscare. Chiar si curtea va beneficia de aceste sisteme. Iarba si florile vor fi udate de catre sistemul de irigatii care va functiona dupa un program setat de proprietar. Iata cum dispar grijile noastre!

sistem de irigat cu senzori de miscare

O casa inteligenta va prelua mare parte din treaba noastra, simplificandu-ne viata si sporing gradul de confort. Totodata, aceasta va fi mai prietenoasa cu mediul, consumand o cantitate redusa de curent electric pentru functionarea aparaturii din locuinta. Proiectantii estimeaza ca in curand, este posibil sa avem costuri 0 la intretinere si, sa fim sinceri, cui nu i-ar placea acest lucru?

 

Autorii comunicatelor de presa si, respectiv, posesorii conturilor de pe Site sunt singurii responsabili pentru materialele publicate pe PR2Advertising.ro. Pentru detalii, consultati termenii si conditiile acestui site

Leave a Reply

Your email address will not be published.