Sanatate — 05/04/2017 at 20:49

CEL MAI AGRESIV virus gripal a fost depistat in ROMANIA!

by

Odata cu schimbarea temparaturii climatice si trecerea la sezonul de primavara, cazurile de raceala si gripa au devenit din ce in ce mai frecvente in randul romanilor, astfel incat spitalele din intreaga tara au fost luate cu asalt de catre copii, tineri sau varstnici.

Specialistii in medicina au afirmat faptul ca, in Europa, exista o tulpina noua nevaccinabila a gripei, motiv pentru care ingrijorarea devine din ce in ce mai mare.

Virusul gripal tip A, subtip H3N2

Se pare ca gripa H3N2 s-a declansat in Franta, aceasta fiind cea care a ucis peste 50 de persoane. Ulterior, cazuri de deces au fost semnalate si in Romania, mai mult de 10 persoane decedand din cauza contactului cu virusul H3N2! Totodata, se spune faptul ca virusul tip A este cel mai agresiv, acesta cauza multiple simptome care pot conduce chiar si la decesul celor a caror imunitate defectuoasa.

Care sunt simptomele declansate de acest tip de gripa?

Simptomele care insotesc virusul H3N2 sunt:

 • Febra peste 38 de grade Celsius;
 • Dureri musculare;
 • Dureri de cap
 • Nas infundat
 • Dificultati in a respira
 • Obosela continua

Ce-i de facut pentru a nu intra in contact cu virusul H3N2?

Fiind un tip de virus mutant, cu caracteristici genetice diferite, este posibil ca vaccinul gripal sa fie ineficient in a proteja pe cei care le-au administrat. Astfel, specialistii recomanda ca fiecare persoana sa aiba in vedere o serie de masuri care sa previna contaminarea cu virusul in cauza.

Asadar, ce ne povatuiesc acestia?

 1. Germenii si virusul gripal supravietuiesc in casa, tocmai de aceea este recomandat curatenia saptamanala. Igiena locuintei este extrem de importanta, tocmai de aceea, daca timpul nu iti permite sa te ocupi de aceasta activitate, atunci ar fi indicat sa apelezi la firme de curatenie precum TOPMOP, specializate in domeniul curateniei fara cusur. In acest mod, poti fi sigur de faptul ca prin serviciile de curatenie pe care le soliciti, casa ta va fi in permanenta curata si pregatita sa iti ofera un spatiu sigur de trai.
 2. Consumul de fructe si legume, acestea continand vitamine multiple care ajuta la cresterea imunitatii organismului.
 3. Consumul de fresh-uri din portocale, grefa, lamaie, sau rodie.
 4. Dezinfectarea mainilor cu ajutorul unui sapun antibacterian
 5. Dezinfectarea obiectelor personale folosite frecvent in timpul zilei: tastatura calculatorului, telefonul mobil, tableta etc.
 6. Ceaiurile pot fi si ele un remediu in ceea ce priveste prevenirea gripei tip A
 7. Consumul lactatelor – medicii recomanda consumul unui iaurt pe zi ( acesta contine probiotice care ajuta organismal sa creeze o bariera de protectie impotriva virusurilor).
 8. In cele din urma, suplimentele cu vitamine pot reprezenta si ele un remediu impotriva bolii.

Ce trebuie sa faci pentru a indeplini cu succes cele 8 puncte?

– Daca ai de cand sa folosesti prima metoda, atunci pe aceasta pagina https://www.topmop.ro/tarife-curatenie/ vezi ce buget trebuie sa aloci pentru acest serviciu.

– Fructele si legumele este recomadat sa le cumperi din piata, astfel incat sa te asiguri ce ele sunt produse in Romania.

– Fresh-urile nu trebuie indulcite cu zaharuri, astfel eficienta lor va fi una mai mare.

– Sapunul antibacterian este ideal sa fie in forma solida, si nu lichida.

– Este indicat ca ceaiurile sa fie caldute – nu reci si nici fierbinti

– Lactatele trebuie sa fie bogate in grasime

– suplimentele cu vitamine trebuie sa contina fara doar si poate, Vitamina C.

Tratament in caz de contact cu virusul H3N2

In cazul in care simptome precum febra, dureri de cap si dureri musculare incep a fi prezente, atunci este necesar consultul specialistului.

Medicii sunt singurii care pot prescrie tratamentul adecvat, in functie de stadiul bolii. Asadar, daca ai contactat acest tip de gripa, nu ezita sa cer ajutorul medicului de familie sau medicului specialist!

Nu uita ca orice boala netrata poate genera alte boli, iar gripa tip A poate provoca afectiuni precum: pneumonie, bronsita, afectiuni cronice pulmonare severe etc.

Autorii comunicatelor de presa si, respectiv, posesorii conturilor de pe Site sunt singurii responsabili pentru materialele publicate pe PR2Advertising.ro. Pentru detalii, consultati termenii si conditiile acestui site

Leave a Reply

Your email address will not be published.