Evenimente — 10/07/2017 at 16:59

Cel de-al doilea weekend al Festivalului teatrului de păpuși aduce noi piese pentru cei mici, la Ploiești Shopping City

by

Festivalul teatrului de păpuși continuă în acest weekend la Ploiești Shopping City ca urmare a succesului înregistrat de reprezentațiile susținute la finalul săptămânii trecute. Sâmbătă (24 iunie) și duminică (25 iunie), de la ora 12:30, copiii sunt invitați să urmărească două noi piese și să participe la activitățile educative pregătite special pentru ei.   

 

Sâmbătă, echipa Teatrului de Păpuși „Degețel” le va prezenta povestea băiețelului din piesa „Jack și vrejul de fasole”, care a reușit să învingă Uriașul pe al cărui tărâm a ajuns cu ajutorul unui vrej de fasole fermecat.

 

Duminică, Trupa „Hai-Hui” va prezenta „Scufița Roșie”, una dintre cele mai îndrăgite piese, devenită emblematică pentru perioada copilăriei. Reprezentația va fi pusă în scenă într-o manieră antrenantă și interactivă, iar marionetele siciliene in castelet și tarantelele siciliene care alcătuiesc fundalul sonor îi vor introduce pe micii participanți în atmosfera ludică a reprezentației. Piesa se adresează copiilor cu vârsta între 2-5 ani.

 

Ateliere educative de creație, alături de actorii Teatrului Toma Caragiu

 

Distracția va continua sâmbătă și după piesa de teatru, în cadrul atelierelor educative de creație susținute de actorii Teatrului „Toma Caragiu”. Pe durata celor două seminarii, cei mici vor învăța cum să confecționeze păpuși din linguri de lemn și din legume, cu care se vor juca ulterior și își vor putea crea propriile scenete. Primul atelier va începe sâmbătă, de la ora 11:00, iar al doilea de la ora 13:30.

 

Primul weekend al Festivalului teatrului de păpuși s-a bucurat de succes

În primul weekend dedicat Festivalului teatrului de păpuși, organizat de Ploiești Shopping City până pe 2 iulie, 400 de copii au luat parte la spectacole, la atelierele creative și au admirat expoziția de păpuși.

 

Sâmbătă și duminică micii participanți au urmărit punerea în scenă a unor piese celebre și s-au distrat în cadrul atelierelor de creație susținute de „Enjoy The Art by Măriuca”, unde și-au creat propria păpușă.

 

Atracția festivalului, expoziția de păpuși pe care centrul comercial o găzduiește în parteneriat cu Teatrul „Toma Caragiu”, a făcut deliciul vizitatorilor și a fost admirată atât de cei mici, cât și de adulți.

 

Expoziția poate fi vizitată până pe 2 iulie, în zona scărilor rulante, și oferă publicului ocazia de a admira păpuși folosite în unele dintre cele mai îndrăgite spectacole de teatru.

Autorii comunicatelor de presa si, respectiv, posesorii conturilor de pe Site sunt singurii responsabili pentru materialele publicate pe PR2Advertising.ro. Pentru detalii, consultati termenii si conditiile acestui site

Leave a Reply

Your email address will not be published.