Ce spoturi led folosim in functie de tipul acestora

O modernizare a casei merita sa includa si montarea de spoturi led pentru reducerea consumului de energie electrica, dar cu siguranta si pentru ridicarea la un nivel optim al iluminarii ambientale.

Pentru ca oferta este cel putin indestulatoare in privinta tipurilor de spoturi led iti voi arata cateva aspecte tehnice pe care te poti baza cand vei cumpara aceste surse de lumina. Inainte de orice decide varianta de montaj pe care o vei adopta pentru ca spoturi led sunt disponibile in doua versiuni de montare:

  • spoturi led de tip incastrat
  • spoturi led de tip aplicat

Primele dintre ele necesita o abordare aparte in ceea ce priveste montajul. Este necesar ca locul de montaj sa fie deja pregatit in sensul ca trebuie sa existe un spatiu disponibil pe locul aplicarii, adica o gaura practica pe suportul care le va sustine. Fie ca sunt montate in corpul unei mobile, fie ca sunt montate intr-un tavan fals, gaurile se vor face inaintea montajului, iar instalatia electrica trebuie deja adusa in acele pozitii de montaj.

Ce de-a doua versiune de spoturi led par a fi cu mult mai usor de montat pentru ca acestea nu au nevoie de gauri de montaj deoarece corpul lor este aplicabil direct pe orice suprafata. In functie suportul baza suruburile pentru montaj se pot infileta direct in cazul lemnului sau a unui material moale in general. Daca este vorba despre beton sau caraminda, atunci se va practica cu bormasina cel putin o gaura pentru montarea unui diblu din plastic si fixarea spotului.

Acum pentru ca ai aflat ce variante de montaj ai, este timpul sa stii ca spoturi led poti sa alegi in mai multe variante in functie de consumul lor energetic. Fiind renumite pentru un consum redus plaja ofertei este suficient de buna si are valori excelente pentru consum:

  • 6 W
  • 12 W
  • 15 W
  • 18 W

Daca la 6 W vei primi o intensitate luminoasa de 380 de lumeni, ei bine pentru 18 W consumati cu un spot led intensitatea luminoasa va fi de 1360 de lumeni ceea ce inseamna lumina din belsug. Variantele de consum raportat la niveul de iluminare pe care le ofera aceste spoturi led iti dau posibilitatea de a le amplsa confortabil in functie de necesarul real de iluminare pe care il doresti.

Nu ar avea sens sa montezi spoturi led foarte luminoase in zone in care nu este atat de multa nevoie de lumina stralucitoare. Chiar si acest aspect constructiv arata ca noile spoturi led sunt extrem de flexibile pentru orice tip de reamenajare. Pentru un aspect ambiental aparte foloseste si banda led din noua gama de produse de acest tip.

Leave a Reply

Your email address will not be published.