Sanatate — 14/10/2017 at 08:59

În ce mod ne ajută fitnessul – Săli de aerobic Iași

by

Dacă ar fi să denumim noțiune de fitness putem spune că se definește ca fiind un complex  de activități  cu scopul de a fi în formă, cuprinzând musculația, stretchingul și antrenamentul cardio. A fi în formă înseamnă a avea o condiție fizică bună. Fitnessul mai poate fi definit ca fiind o stare de bine care este asociată cu o bună condiție fizică , un psihic puternic motivat, o bună stare mentală și răspunsuri emoționale pozitive. Pentru orice om modern, fitensul ar trebuie să fie considerat un mod de viață. Ca majoritatea sporturilor, fitnesul si culturismul, reușesc o bună întreținere corporală și au la bază gimnastica.

Exercițiile care astăzi fac parte din programul de firness, odată se numeau gimnastică de întreținere, gimnastică de înviorare, gimnastică la locul de muncă, gimnastică igienică, toate acestea fiind componente ale gimnasticii de bază. Atunci când auziți de gimnastică de cele mai multe ori vă speriați, asociind acest cuvânt cu gimnastica pe care o vedeți la televizor și de aceea era nevoie de un cuvânt mai prietenos, fitnes.

Fitnessul este reprezentat de un stil de viață activ, pe fondul unei stări foarte bune de sănătate și poate fi descompus în:

  • Fitness fizic
  • Fitness fiziologic
  • Fitnes estetic
  • Fitness social
  • Fitness psihic, emoțional
  • Fitness mental, intelectual

Conceptul de fitnes cuprinde anumite noțiuni cheie:

Aerobicul. În cadrul unei săli de aerobic Iași puteți face exerciții fizice bazate pe procesul de metabolizare al substanțelor energetice corporale în prezența oxigenului

Anaerobicul. Este un exercițiu fizic bazat pe procesul de metabolizare al substanțelor energetice în lipsa oxigenului.

Compoziția corporală. De aici reies procentele relative cantitative ale mușchilor, grăsimilor, oaselor și altor componente vitale ale organismului.

Exercițiul fizic care este activitatea fizică desfășurată în scopul optimizării condiției fizice.

Rezistența cardiovasculară este definită ca fiin capacitatea sistemului respirator și circulator de a asigura suportul energetic al organismului în timpul efortului.

Sănătatea este o stare a organismului uman opusă  stării de boală și include aspecte pozitive alea stării de bine. În cadrul unei săli de sport Iași puteți beneficia de un stil de viață sănătos prin cunoașterea și practicarea exercițiilor  fizice, a unei nutriții adecvate, și a unor priceperi și deprinderi de combatere a stresului.

Sălile de fitnes Iași vă pot oferi o stare de bine caracterizată printr-o stare biologică si psihică pozitivă și care poate fi obiectivizată prin calitatea vieții.

Ca și obiectiv al fitnesului, se poate spune că este crearea unei bune condiții fizice, a unei stări de bine pentru organismul uman. Deasemenea starea de bine este determinată de mai mulți factori cum ar fi starea de sănătate, condiția fizică, calitatea vieții și gradul de adaptare la mediul fizic și social. Ca și obiective generale ale fitnesului sau a unei săli de fitnes Iași, găsim următoarele:

Condiția fizică este optimizată  prin dezvoltarea forței, vitezei, puterii, mobilității articulare și elasticității articulare, rezistenței, echilibrului, coordonării, supleții. Prin optimizarea suportului funcțional al condiției fizice si anume sistemul respirator, sistemul cardio-vascular, procesele metabolice, sistemul imunitar și sistemul nervos central.  Optimizarea structurii  și formei corporale cuprinde scăderea țesutului adipos raportat la greutatea corporală, adaptarea formei corporale la cerințele personale iar optimizarea spirituală cuprinde imaginea de sine și gandirea pozitivă.

Autorii comunicatelor de presa si, respectiv, posesorii conturilor de pe Site sunt singurii responsabili pentru materialele publicate pe PR2Advertising.ro. Pentru detalii, consultati termenii si conditiile acestui site

Leave a Reply

Your email address will not be published.