Cauti un cabinet ORL? Vino la clinica medicala Romgermed

Nasul, gatul si urechile noastre sunt mai mereu neglijate. De cele mai multe ori, singura atentie pe care le-o oferim este cea estetica: o chirurgie plastica sau un cercel, fie el in nas sau in ureche.
Otorinolaringologia este denumirea medicala pentru urechi, nas si gat, iar prescurtarea o gasim pe toate cabinetele de ORL.

Cabinet ORL specializat in cadrul clinicii medicale Romgermed

Nasul, gatul si urechile au o portiune interna si una externa, de aceea, consultul de specialitate implica observarea ambelor portiuni, motiv pentru care specialistul este dotat cu o oglinda ca si sursa de lumina pe cap, sisteme optice, cu ajutorul carora vede zonele ascunse. Chiar daca echipamentul unui cabinet ORL cum este cel de la Romgermed pare inspaimantator, sa stiti ca niciuna dintre manevrele care au loc la o consultatie ORL nu este dureroasa.
Cele mai frecvente prezentari la cabinetul de ORL sunt otitele, intalnite cel mai des la copii si tulburarile de auzi, intalnite foarte des la adulti.

cabinet orl
Otitele pot fi de doua feluri

  • Otite externe – atunci cand acestea afecteaza conductul auditiv extern
  • Otite medii – atunci cand afecteaza

Specialistii ORL sustin ca otitele medii netratate la timp pot duce la pierderea auzului.

  • Tulburarile auzului

Exista foarte multe tipuri de surditate. Surditatea de transmisie care are ca si cauza un obstacol in calea transmiterii sunetului, datorata unui dop de ceara sau a unei disfunctii temporare a trompei Eustachio.
Surditatea de receptie senzoriala are drept cauza distrugerea celuleor responsabile de receptionarea sunetului. Aceasta situatie poate aparea dupa expunerea prelungita la sunete cu intensitate foarte mare.
Aceasta surditate nu poate fi tratata medicamentos sau chirurgical, dar poate fi prevenita sau oprita in evolutie.

  • Dopul de cerumen

Acesta se formeaza din secretiil produse in partea exterioara a conductului auditiv, conduc auditi care la cei mai multi oameni are o capacitate foarte buna de autocuratare. Dopul de ceara se produce din cauza metodelor necorespunzatoare de a curata urechea.
Indepartarea lui se face numai la un cabinet ORL profesional, prin irigatii cu apa la temperatura corpului. Irigatiile pot fi facut numai in condtiile in care membrana timpanica nu este perforata, iar dupa irigatie, urechea trebuie uscata foarte bine, pentru a nu favoriza aparitia unei otite externe.

  • Otita externa

Te doare urechea si ai o secretie purulenta si o senzatie de mancarime? De regula asa se manifesta otita externa. Otita externa se poate trata foarte rapid prin picaturile otice cu antibiotic, cate cinci-zece picaturi de trei-patru ori pe zi si prin toaletarea urechii pentru ca lucrurile sa se rezolve in cateva zile.

  • Otita medie acuta

Este o infectie bacteriana a urechii medii, favorizata, de obicei, de o viroza respiratorie. Ea apare mai frecvent la copii. Adultii care au mai suferit de otite medii capata o sensibilitate si pot repeta boala.
Tratamentul instituit rapid cu antibiotice si decongestionante nazale permite vindecarea afectiunii. Daca tratamentul nu este instituit la timp este posibila bombarea si spargerea membranei timpanice, cu instalarea unei secretii purulente.

Despre RomGerMed

n cadrul clinicii medicale Romgermed din Bucuresti beneficiezi de serviciul unor medici ce au peste 20 de ani de experienta. Astfel, daca esti in cautarea unui cabinet ORL foarte serios, te asteptam la clinica medicala Romgermed. Clinica medicala Romgermed este localizata pe Calea Plevnei 137C, in Bucuresti. Pentru mai multe informatii poti apela numarul de telefon 021.311.00.75 sau poti accesa site-ul www.clinicaromgermed.ro.
Tine la sanatatea ta si vino regulat la medic!

Leave a Reply

Your email address will not be published.