Care sunt diferentele intre Pilates si Yoga?

Diferentele intre Pilates si Yoga – acest articol te va ajuta sa descoperi aceste diferente si sa alegi ce ti se potriveste tie.

Multe persoane incadreaza Yoga si Pilates in aceeasi categorie de exercitii. Asta pentru ca la suprafata ele par la fel: covoras, stretching, respiratie. Chiar Joseph Pilates, creatorul exercitiilor pilates, era un practicant yoga. Ele sunt totusi doua practici total diferite, ce au o istorie diferita in spate.

Shape Art Pilates Studio din Bucuresti iti prezinta cele mai importante diferente intre Pilates si Yoga!

Diferenta nr. 1: Minte, corp, spirit

Yoga este un sistem de filosofii, principii si practici. Corpul, respiratia si mintea sunt vazute ca un tot unitar. In yoga iti calmezi mintea si o aduci pana la un stadiu de meditatie.

“Yoga este calatoria Sinelui, prin Sine, catre Sine” – Bhagavad Gita

Si in Pilates se pune accentul pe respiratie, dar totusi respiratia este folosita pentru a controla mai bine miscarile, si nu pentru conexiunea minte-corp.

Exercitiile Pilates au luat nastere pentru a ajuta persoanele care s-au accidentat sa isi revina mai usor si pentru prevenirea si tratarea afectiunilor cronice precum durerile de spate si durerile de cap.

Cu alte cuvinte, in timp ce yoga pare a se concentra pe spirit, pilates se concentreaza mai mult pe corp. Dar asta nu inseamna ca pilates nu ajuta la linistirea mintii si la eliberarea stresului. Doar o face intr-o maniera mai mica fata de yoga.

“Schimbarile apar prin miscari si miscarile vindeca” – Joseph Pilates

Diferenta nr 2: La ce sa te astepti in sala de curs

Cursurile de yoga sunt diferite intre ele, in functie de profesor. Exista zeci de stiluri de Yoga si fiecare profesor este liber sa abordeze ce stil doreste. Tehnicile yoga pun accent pe exercitii statice, care au scopul de a te relaxa si de a realiza o conexiune intre corp si spirit.

Pilates este mai structurat si mai predictibil, exercitiile sunt mai dinamice si presupun mai mult efort fizic. Miscarile sunt fluide si precise, necesita control si anumite tehnici.

Diferenta nr 3: Stilul miscarilor

Atat yoga, cat si pilates te vor ajuta sa capeti mai multa flexibilitate si rezistenta.

Pozitiile in yoga se axeaza pe extremitati – maini, brate, picioare – si apoi se indreapta spre centru. In Pilates miscarile sunt generate din centrul corpului – abdomen, solduri, zona lombara – spre extremitati.

In general persoanele care doresc sa slabeasca se orienteaza catre pilates, pentru ca solicita mai mult corpul si tonifica. Programul de exercitii este mult mai intens si uneori incepatorii abia ii pot face fata.

Nu degeaba termenul “pilates” se refera la controlul corpului. Tonifierea muschilor cu ajutorul exercitiilor pilates iti va oferi o coloana vertebrala puternica si sanatoasa.

In final, nicio practica nu este mai buna ca cealalta. Totul depinde de nevoile fiecaruia si de scopul pe care il are atunci cand practica exercitiile.

Daca ce te intereseaza este spiritualitatea, relaxarea si flexibilitatea, atunci yoga este potrivita pentru tine. Daca pe langa acestea iti doresti si sa capeti tonus muscular si sa pierzi cateva kilograme, atunci pilates este mai potrivit.

Sunt persoane care practica ambele tipuri de activitati pentru a beneficia pe deplin de avantajele lor.

Conform celor mentionate anterior, diferentele intre Pilates si Yoga exista si cele doua activitati sunt gandite pentru a te ajuta sa-ti dezvolti controlul asupra corpului si pentru a iti calma mintea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.