Auto — 14/08/2017 at 16:28

Cand este timpul sa renunti la vechea baterie auto a masinii tale?

by

Circulam frecvent cu autoturismul personal, ne bucuram de beneficiile unui transport rapid si comod, dar la un moment dat fiecare s-a intanit cu situatia in care masina care te-a slujit pana atunci neconditionat in deplasarile facute „sa capituleze” si sa ne lase balta atunci cand nu ne asteptam sau poate dupa ce am ignorat  „semnalele”  de oboseala date in ultima perioada, prin care eram totusi anuntati ca ceva nu este in regula cu masina.

De multe ori, in asemenea situatii este vorba despre bateria auto, care, oricat de avansata este acum tehnologia in domeniu, nu poate functiona o eternitate, avand de regula  o viata cuprinsa intre trei si cinci – sase ani, dupa care nu isi va mai putea indeplini principalul rol, cel de a da curent pentru pornire, aprindere si iluminare.  Fie ca ne ia total prin surprindere  faptul ca ne lasa bateria sau au mai fost situatii  cand acest lucru s-a mai intamplat ca urmare a unei utilizari incorecte, a unor defectiuni la alternator, scurt-circuite sau contacte necorespunzatoare, este evident ca trebuie luate masuri concrete pentru redresarea disfunctionalitilor aparute si care nu ne permit sa ne continuam deplasarile cu masina.

In cazul in care este vorba despre baterii auto care au trecut deja de trei ani de utilizare sau mai mult, putem lua in calcul ca este foarte posibil sa fie necesara schimbarea ei, iar daca suntem siguri ca bateria nu se apropie de expirare, ca are toate componentele intr-o buna stare de functionare, iar motivul descarcarii acesteia este doar unul accidental, aceasta situatie se poate rezolva cu ajutorul unui redresor, care va solutiona problema in scurt timp cu impulsuri electrice, dupa care acumulatorul va reveni la normal. Aceasta operatiune de redresare a bateriei este indicata in situatii precum nefolosirea masinii pentru o perioada indelungata, uitarea farurilor aprinse sau a unui consumator in functiune, deplasari scurte cu porniri frecvente.

In schimb, daca masina are o baterie veche, care  „a obosit” de tot, redresorul nu va putea face minuni, iar singura varianta pe care o putem lua in calcul este inlocuirea acesteia cu o alta noua. In acest sens, este obligatoriu sa fie aleasa noua baterie tinand cont de dimensiuni si amperaj si sa nu optam pentru un plus de capacitate prea mare fata de cea avuta de bateria initiala. Nu te grabi sa achizitionezi una dintre cele mai ieftine baterii auto sau din surse indoielnice, informeaza-te  corect si orienteaza-te catre producatorii consacrati  de pe piata auto.

Poti alege in acest sens oferta de baterii auto Varta, iar la reprezentantii acesteia vei beneficia de testarea gratuita a bateriei potrivite, care iti va oferi durabilitate, siguranta, precum si o sursa de energie de o calitate incontestabila.

Autorii comunicatelor de presa si, respectiv, posesorii conturilor de pe Site sunt singurii responsabili pentru materialele publicate pe PR2Advertising.ro. Pentru detalii, consultati termenii si conditiile acestui site

Leave a Reply

Your email address will not be published.