Afaceri, HR — 14/04/2016 at 11:50

Bonul cadou, moneda valoroasa pentru castigarea motivarii angajatilor

by

Cele mai importante sarbatori, Craciunul si Pastele, sunt asteptate in fiecare an cu foarte mult entuziasm de toti oamenii. In aceasta perioada a sarbatorilor cu totii beneficiaza de zile libere legale, iar unii angajatori ofera chiar si zile libere suplimentare pentru ca angajatii lor sa poata petrece mai mult timp alaturi de familie. Foarte multe societati ofera chiar si prime cadou sub forma unei sume de bani sau a unui bon cadou.

Tot mai multi patroni aleg sa ofere un bon cadou nu doar cu ocazia Craciunului sau a Pastelui ci si pentru alte sarbatori mai mici, cum ar fi: 8 Martie, 1 Iunie. Printre avantajele acordarii acestora in locul banilor se numara faptul ca sunt deductibile in limita a 5% de la calculul impozitului pe profit si scutite de la plata taxelor social-salariale si social-patronale. Si in plus sunt neimpozabile pentru angajat.

Primind aceste recompense, salariatii devin mai motivati si se implica mai mult in ceea ce fac la locul de munca. Valoarea acestora difera, poate incepe de la 50 lei dar pot avea si valori mari, ce depasesc 600 lei. Trebuie stiut insa ca, pentru cele care depasesc aceasta suma, se aplica impozitul pe venit pentru diferenta dintre valoarea acordata si acest plafon de 600 lei.

Lista magazinelor care accepta bon cadou este foarte mare, cei care le primesc putand cumpara cam orice, de la carti, imbracaminte, incaltaminte sau accesorii, produse de ingrijire, produse de mobilier pana la produse alimentare. Cu siguranta faptul ca posesorii de tichete cadou au o gama larga de produse din care pot alege nu este decat un mare avantaj.

Aceste bonuri cadou pot fi oferite nu doar salariatilor, ci pot fi folosite si pentru protocol, in relatia cu partenerii de afaceri. De asemenea sunt folosite in campanii de marketing, de studii ale pietei, reclama si publicitate.

Bonul de cadou Sodexo

Bonul de cadou oferit de Paste si de Craciun

Autorii comunicatelor de presa si, respectiv, posesorii conturilor de pe Site sunt singurii responsabili pentru materialele publicate pe PR2Advertising.ro. Pentru detalii, consultati termenii si conditiile acestui site

Leave a Reply

Your email address will not be published.