Alegerea veiozelor potrivite, un demers dificil

Lumina are un rol insemnat in orice casa, de aceea cand vorbim de amenajari interioare diversele surse de lumina, indiferent ca e vorba de lustre, candelabre, veioze, aplice sau plafoniere, trebuie alese cu mare grija pentru a se potrivi in incaperile in care vor fi instalate.

Daca in materie de corpuri de iluminat suspendate, cat de cat stim cam cum sa le alegem, in momentul in care vine vorba despre lampadare si veioze lucrurile se schimba radical, deoarece nu este deloc simplu ca sa alegi asemenea corpuri de iluminat deplasabile, pe care sa le poti pune, dupa necesitate si dorinta, in diferite locuri din casa.

Chiar si acele spectaculoase candelabre de la Settimo sunt mai simplu de ales decat un corp de iluminat de dimensiuni reduse.

Cum alegi o veioza?

Iata o intrebare dificila pentru multi oameni, mai ales daca veioza este una menita ca sa schimbe atmosfera unei camere, nu de una banala de birou, unde functionalitatea este de multe ori mai importanta decat design-ul propriu-zis al acesteia.

Punctul de plecare in demersul anevoios de a alege veioza potrivita este acela de a stabili clar pentru ce ne trebuie un asemeena corp de iluminat mutabil.

Exista veioze puternice, care pot lumina spatii mai mari dintr-o incapere, precum exista si alte tipuri de veioze care sparg intunericul sau penumbra dintr-o zona mult mai mica.

Oare vreti o veioza care sa va permita sa cititi o carte, sa tricotati stand comod intr-un fotoliu, ori vreti mai degraba o veioza destinata doar sa puna un accent decorativ in camera unde va aflati, de exemplu in dormitor, pentru a crea o atmosfera romantica?

Daca nu stiati, exista si veioze de asezat pe podea, nu doar de amplasat pe masa, comoda ori pe noptiera.

Aceste lampi de pus pe jos sunt varianta redusa a lampadarelor, unele dintre ele fiind extrem de exotice, tocmai bune pentru o camera unde exista mobila joasa minimalista, iar oaspetii de multe ori stau in loc de scaune sau de fotolii pe niste perne asezate direct de mocheta, covor sau parchet.

Aceste tipuri de veioze, extrem de aspectuoase, pot ca sa fie realizate din materiale diverse, inclusiv din sare roz de Himalaya, din pietre naturale (geode de ametist, cuart, citrin etc.).

Alte lampi, de dimensiuni reduse au rolul de a pune in evidenta diversele tablouri, fotografii, piese de colectie asezate pe rafturile suspendate, in biblioteca sau vitrine. Aceste veioze sunt de o discretie absoluta, aproape nu se disting, importanta fiind lumina pe care o arunca asupra lucrurilor pe care le pun in valoare.

Veiozele pe care le asezam in living, in locurile unde stam la un pahar de vorba cu prieteni dragi sau cu rudele, trebuie alese in asa fel incat sa ne putem vedea interlocutorii, deoarece nimic nu este mai neplacut decat a discuta cu o persoana aflata in semiintuneric sau in intuneric total, in momentul in care renuntam voit la o lumina puternica pe care o lustra sau un candelabru cu brate numeroase o arunca mult prea dur asupra celor aflati in incapere.

O veioza pentru dormitor trebuie sa fie aleasa cu mare grija.

De regula se pot achizitiona doua veioze mici pentru noptiere (neaparat in pereche) si una sau doua de asezat pe podea pentru acele clipe cand dorim sa realizam in acea camera o atmosfera plina de romantism.

Designerii de interior ne sfatuiesc ca sa utilizam accente de culoare care sa vina in completarea culorilor principale existente in camera de dormit, cu specificatia ca nu trebuie ca sa uitam niciun moment ca este o odaie de relaxare, spre deosebire de un living, unde lumina nu trebuie sa ne moleseasca, ci, dimpotriva, sa ne activeze simturile.

In magazinele online ce au in oferta corpuri de iluminat cu siguranta o sa gasiti unele pe gustul dvs., de aceea vizitati-le cu incredere!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.