AKCENTA CZ in 2015 – profit de un milion de euro

Anul 2015 a fost unul bun pentru AKCENTA CZ, unul dintre principalii actori non-bancari de pe piata valutara din Europa Centrala. Acest lucru s-a reflectat si in ceea ce priveste profiturile postate de companie, care au ajuns la circa un milion de euro pe parcursul anului trecut. 

 AKCENTA CZ, institutia financiara non-bancara care opereaza tranzactii internationale si operatiuni de schimb valutar pentru exportatori si importatori, a anuntat rezultatele financiare pentru anul 2015. Anul trecut, compania a realizat un profit dupa impozitare de aproape 1 milion de euro, rezultat care a depasit asteptarile, insa care a reflectat investitiile semnificative ale AKCENTA CZ in achizitia de noi piete si in sisteme informative interne.

AKCENTA CZ a postat rezultate in crestere in ceea ce priveste rulajul tranzactiilor realizate, care s-a dublat de la an la an, si atunci cand vine vorba de numarul de clienti deserviti, care a crescut cu 10%. Produsele companiei care s-au bucurat de cea mai mare popularitate pe parcursul lui 2015 au fost cele destinate acoperirii fluctuatiilor de curs valutar, acestea inregistrand un rulaj dublu anul trecut comparativ cu 2014.

Referitor la rezultatele AKCENTA CZ in 2015, presedintele consiliului de administratie al  AKCENTA CZ, Milan Cerman, a declarat:

”Am obtinut rezultate bune, care ne-au depasit asteptarile, intr-un an semnificativ influentat de interventia ČNB (Banca Nationala a Cehiei) si deci cu o volalitate foarte mica la paritatea valutara EUR/CZK. Pe de alta parte, redresarea economica, evidenta in mai multe tari europene, a cointribuit la cresterea nevoii si ambitiei companiilor mici si mijlocii de a tranzactiona.

 In acelasi timp, am crescut nu numai pe piata ceha, ci si pe celelalte piete europene in care ne desfasuram activitatea: Polonia, Ungaria, Romania si Slovacia.” 

De asemenea, Cerman a adaugat: ”Continuam sa investim considerabil in cresterea AKCENTA  indeosebi in pietele externe, punand accent pe imbunatatirea sistemelor interne in vederea dezvoltarii calitative a produselor si serviciilor noastre”

Profitul dupa impozitare inregistrat de AKCENTA CZ in 2015, de un milion de euro, este de patru ori mai mare decat profitul postat de companie in 2014 (245.000 euro) sau 2013 (248.000 euro)

Mai multe informatii despre compania AKCENTA CZ gasiti pe: http://www.akcenta.ro

Despre AKCENTA CZ a.s.

AKCENTA CZ este una dintre cele mai importante institutii de plata pe piata ceha si in Europa Centrala cu o traditie de peste 18 ani. In afara de cursurile favorabile si individuale pentru cumpararea si vanzarea devizelor si comisioanelor minime pentru serviciile de plati, compania ofera si produse pentru acoperirea fluctuatiilor cursului de schimb (operatiuni la termen si optiuni). Compania isi desfasoara activitatea in Polonia, Ungaria, Slovacia si Romania. Portfoliul AKCENTA include peste 27.000 de clienti, in principal companii mici si mijlocii orientate spre export si import.

AKCENTA CZ este posesoare a licentei (Ref.: 2011/1199/570) pentru activitatea institutiilor de plata conform legii privind serviciile de plata nr. 284/2009 Art.§ 3 alin. 1 lit. a)b)c)e)f). AKCENTA CZ este una dintre cele doua institutii valutare nebancare din Republica Ceha care poseda licenta pentru tranzactionare cu titluri de investitii si care o autorizeaza sa ofere o gama larga de instrumente care servesc la eliminarea riscului cursului de schimb.

Leave a Reply

Your email address will not be published.