5 alimente care ne albesc dinții

Tehnologiile și tratamentele stomatologice moderne nu existau pe vremea bunicilor și a străbunicilor. Probabil că ne-am întrebat cu toții oare cum de aceștia reușeau să-și păstreze dinții sănătoși.

În zilele noastre pe piață există o gamă largă de produse destinate protejării și îngrijirii dinților, însă de multe ori secretul zâmbetului alb stă în alimentația sănătoasă și menținerea legăturii cu medicul specialist stomatolog. Detalii despre cele mai eficiente metode de protejare a sănătății dentare găsiți pe ZambetSanatos. Tot aici, veți găsi și informații despre cele mai noi tehnologii și tratamente stomatologice. În acest articol vă prezentăm câteva alimente, care, dacă sunt consumate regulat, vă pot ajuta la menținerea unei danturi albe și sănătoase.

Brânzeturile și, într-o mai mică măsură, alte lactate conțin acid lactic, care oferă protecție împotriva cariilor dentare. Consumată la sfârșitul mesei, brânza crește fluxul salivar, care curăță dinții și oprește dezvoltarea bacteriilor nocive. Brânza conține și calciu, fosfor și proteine importante pentru o bună sănătate dentară.

Merele au un conținut crescut de fibre, care oferă un periaj delicat al dinților, înlăturând bacteriile și resturile alimentare. Sunt recomandate a fi consumate la sfârșitul mesei și pot fi o soluție pentru înlocuirea periuței de dinți atunci când ne aflăm în oras și nu dispunem de accesoriile necesare pentru curățarea dinților.

În mod poate neașteptat, ciocolata poate contribui la strălucirea dinților. Bineînțeles, este vorba de ciocolata fără zahăr, cu un conținut mare de cacao (peste 70-80%).

Căpșunile sunt delicioase și sănătoase, ce oferă strălucire și un parfum plăcut zâmbetului. Au un conținut bogat în vitamina C și au o acțiune astringentă, ce îndepărtează petele de pe suprafața dinților.

Morcovii au o consistență fibroasă și au un conținut bogat în antioxidanți și vitamine. Medicii ne recomandă consumarea morcovilor în stare naturală pentru a beneficia de un “periaj natural”, de creșterea fluxului salivar și menținerea unui pH echilibrat al cavității orale.

Dincolo de beneficiile oferite dinților, toate aceste alimente enumerate sunt benefice pentru sănătatea generală a organismului. vă așteptăm și pe pagina de facebook ZambetSanatos pentru mai multe sfaturi și articole interesante. Până la următoarea revedere consumați cât mai multe fructe și legume proaspete și râdeți cât mai des!

Leave a Reply

Your email address will not be published.